Implementarea Meniului model unic în instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău

📅 Începând cu data de 03 iunie 2024, în toate instituțiile de educație timpurie din Municipiul Chișinău s-a implementat Meniul model unic pentru sezonul vară – toamnă, aprobat de DGETS și coordonat de CSP.

✅ Acest meniu a fost elaborat în strictă conformitate cu prevederile Meniului model recomandat de Ministerul Sănătății prin ordinele MS nr. 638 din 12.08.2016 și MS nr. 910 din 02.10.2020.

👩‍🍳 La crearea Meniului model unic sezon (vară – toamnă), a fost utilizat Ghidul metodologic culinar, care conține setul de fișe tehnologice pentru realizarea preparatelor culinare conform meniului. Acesta a fost întocmit de un grup de lucru format din directori de instituții, lucrători medicali și tehnologi în alimentația publică, cu recomandările specialiștilor nutriționiști reprezentanți ai ANSP și CSP.

🍽️ Meniul model unic pentru regimul de activitate de 10,5 ore va include 3 mese principale și o gustare (dejun, gustare, prânz, cină), asigurând un echilibru de calorii, proteine, lipide și glucide.

👶 Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău garantează condiții conforme de alimentație pentru copii în instituțiile publice de învățământ general.

🌟 Ne străduim să oferim copiilor noștri mese sănătoase și echilibrate pentru a sprijini dezvoltarea lor optimă!