Descrierea instituţiei

Actualul edificiu a fost constrit în anul 1964, dar instituţia ca atare datează din anul 1944, construită fiind pe ruinele celui de-al II-lea război mondial şi se afla pe strada Lev Tolstoi.

În anul 1964 şcoala este transferată în alt sediu nou, pe strada Mileşti, 34, în centrul cultural al Chişinăului, cu statut de şcoală medie cu predare în limba rusă, ulterior ca Gimnaziul ,,Lev Tolstoi”. Capacitatea instituției este de 640 elevi.

În august 2012 gimnaziul a fost comasat cu școala primară română nr.32 , obținând statut de Gimnaziu cu instruirea în limba română și rusă. Timp de 4 ani în gimnaziu au fost instruiți elevi în limba română și rusă, iar din anul 2016, după ce a absolvit instituția ultima clasă alolingvă, se instruiesc clase numai în limba română.

În prezent în instituție își fac studiile 370 de elevi în 18 clase – 10 clase primare și 8 clase gimnaziale.

Clădirea are trei etaje, cu o suprafaţă de 4254 m 2, dispune de 29 clase pentru studii, sala de sport, utilată cu inventarul necesar, două vestiare, sală de festivităţi, laboratoare de chimie, fizică, biologie, informatică. Instituţia este asigurată cu mobilier corespunzător, există o bibliotecă spaţioasă, sală de lectură, un cabinet medical utilat cu toate cele necesare. Activează cantina și bufetul școlar. Dejunul elevii îl servesc gratuit după modelul suedez.

În curtea şcolii este un teren mare de sport.